Українські ТЕЦ переводять на газ – названо причини

Поділитися:

Українські ТЕЦ переводять на газ через брак вугілля. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики України.

На газ переходять Київські ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, Харківська ТЕЦ-5 загальною потужністю 600 МВт, що дозволить заощадити близько 150 тисяч тонн вугілля на місяць.

Ще 350 тисяч тонн вугілля планують заощадити за допомогою запуску раніше терміну першого енергоблоку Южно-Української АЕС.

«Такими діями ми даємо можливість генеруючим компаніям поповнити запаси вугілля на складах», – зазначив перший заступник міністра відомства.

Нагадаємо, що згідно із заявою голови Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, найближчим часом уряд із Національною комісією проведуть позапланові перевірки компаній-власників ТЕС та ТЕЦ.

Національна комісія, яка організовує та здійснює держрегулювання у таких сферах, як енергетика України та житлово-комунальні послуги, разом з Кабінетом Міністрів України проведе позапланові перевірки теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу