Українські фрілансери переключаються на іноземних клієнтів

Поділитися:

За два роки середній дохід українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, зріс на 18%, а загальні зарахування українцям збільшилися на 55%. Йдеться про перший квартал 2021 року по відношенню до такого ж періоду 2019-го. Про це свідчать дані, які зібрала міжнародна платіжна платформа Payoneer.

Зазначається, що в Україні віддалений фріланс стає дедалі популярнішим. Так, за вищевказаний період кількість фрілансерів, котрі працюють з іноземними клієнтами, підвищилася на 31%.

Більше половини (54%) загальних зарахувань фрілансерам сконцентровано у п’яти найбільших містах: 23% – у Києві, 13% – у Харкові, 7% – у Львові та Дніпрі, 5% – в Одесі.

У першому кварталі найбільші статки отримали фрілансери з Дніпра, Харкова, Львова, Києва та Одеси. Найбільший рівень середнього доходу у дніпрян – на 7% вище, аніж у харків’ян. Зокрема, кияни менше отримують за львів’ян на 15%. Майже стільки ж, як і кияни заробляють одесити, різниця – 2%.

Як додають у компанії, віддалений фріланс може позитивно впливати на зайнятість населення у регіонах та може стати гідною альтернативою переїзду у великі міста чи за кордон.

Нагадаємо, 38,2% українців висловили готовність до тимчасової трудової міграції усередині країни. Про це свідчить опитування, яке провели аналітики одного з сайтів із пошуку роботи.

Раніше ми повідомляли, що в країні вартість робочої сили зросла на 18,2% у січні-березні поточного року порівняно з цим періодом минулого року. Відповідні індекси оприлюднила Державна служба статистики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу