Третина українців готові до сезонної міграції

Поділитися:

38,2% українців висловили готовність до тимчасової трудової міграції усередині країни. Про це свідчить опитування, яке провели аналітики одного з сайтів із пошуку роботи.

Водночас, згідно з ним, значна частина громадян (61,8%) заявили, що немають наміру переїжджати в інші українські міста чи регіони задля сезонної роботи.

Також аналітики з’ясували причини, чому українці ладні покинути домівку у пошуках сезонної роботи. Головна з них – додатковий заробіток (59%). Близько 37% респондентів заявили, що взагалі не мають постійної роботи. 36,9% опитаних розповіли, що переїхали б, оскільки роботодавці на час роботи надають житло. Ще 27,6% виявились простими романтиками, зазначивши причину переїзду задля сезонної роботи – любов до подорожей. 21,7% українців заявили, що їх приваблює офіційне працевлаштування.

Раніше ми повідомляли, що у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України заговорили про те, щоб зрівняти зарплати українцям. Зокрема, мова йде про те, щоб зрівняти заробітні плати чоловіків і жінок, а також наблизити зарплати топменеджерів до рівня виплат рядових співробітників.

Також ми писали, що у квітні поточного року зросла середня зарплата. Йдеться про всю країну, а сума зросла на 19,7% за минулий рік. Натомість у порівнянні з березнем 2021 року середня зарплата зменшилася на 1,2%. Такі дані надали у Держстаті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу