Українська економіка продовжує падати

Поділитися:

За даними інвестиційної компанії ICU, ВВП України скоротився на 10% у другому кварталі в річному вираженні. Причинами такого спаду економіки країни фахівці називають обмеження, введені через пандемію коронавируса.

Як повідомляють експерти, відновити економіку країни повністю у другому півріччі навряд чи вийде, тому що доходи населення теж знизилися. Таким чином, в цьому році економіка України може повернутися до значень 2015 року, коли ВВП впав на 14,5% через анексії Криму та збройного конфлікту на Донбасі.

За оцінками експертів, спад економіки в третьому кварталі складе 5,5% в четвертому – 3%. У першому кварталі ВВП скоротився на 1,3% в порівнянні з ростом на 2,9% в першому кварталі 2019 року.

Нагадаємо, що економіка Польщі найкраще справляється з наслідками коронавируса. Про це розповів міністр розвитку Ядвіга Емілевіч, посилаючись на заяви експертів Світового банку.

За словами Емілевіча, Польська Республіка за останні п’ять років стала розвиненою країною. Влада підтримує сім’ї, плюс хорошу вироблення дають компанії.

Раніше повідомлялося, що в травні падіння валового внутрішнього продукту склало 10,3 відсотка, в порівнянні, з травнем 2019 року. За оцінками інвестиційної групи ICU, за підсумками квітня-червня 2020 року, падіння складе 10 відсотків.

За словами директора департаменту макроекономічних досліджень групи Сергія Ніколайчука, минулого тижня Державна служба статистики оприлюднила цифри з торгівлі, транспорту і промисловості, згідно з якими економіка почала оживати. Разом з тим, підрахунки компанії показують, що ВВП сповільнилося до 10,3 відсотка з 13,2 відсотка.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу