Україні потрібні мільярди на видобуток газу в Чорному морі

Поділитися:

У НАК «Нафтогаз України» повідомляють, що шукають інвесторів на розвідку і освоєння нових родовищ газу на Чорноморському шельфі.

Там розповіли, що глобальний енергоперехід на зелену енергетику змусив компанію також зосередитися на видобутку газу – як одного з найбільш екологічного викопного палива.

Щоб залучити інвесторів буде проведено Український газовий інвестиційний конгрес за підтримки Міненерго та Мінекології у Києві 20-22 жовтня.

У компанії зазначають, що розвідка та освоєння нових територій Чорного моря з нетрадиційними та глибокими родовищами природного газу – це частина їхніх планів у наступні кілька років. Для цього необхідно близько 20 млрд доларів інвестицій на наступне десятиріччя.

Нагадаємо, що з початком нового опалювального сезону в Україні можуть зрости тарифи на опалення до 70%. Про це повідомляє віцепрезидент міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго». За його словами, таке підвищення вартості буде пов’язано з тарифною політикою компанії НАК «Нафтогаз» України, яка продає газ підприємствам ТКЕ за цінами, які набагато вищі від тарифу для побутових споживачів.

Також ми писали, що у Кабміні вирішили та передали НАК «Нафтогаз Україна» відразу п’ять державних ТЕЦ. До цього моменту всі вони перебували в управлінні Фонду держмайна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу