Україні назвали умови отримання кредиту МВФ

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді відмовилися надавати грошовий транш Україні без узгодження державного бюджету України на 2021 рік з боку Міністерства фінансів та Міністерства економіки України. Про це повідомляє позаштатний радник керівника Офісу президента для ЗМІ.

Також він вказав, що календарно країна не встигає зробити все необхідне для того, щоб отримати цей транш до кінця поточного року.

Проте все ще є шанс на те, що Кабінет міністрів встигне погодити між собою потрібні цифри, однак для цього українська влада повинна працювати в оперативному режимі.

“Цей випадок взагалі болючий. Величезна кількість дрібних деталей. І коли міністр фінансів каже, що нам потрібно досягти домовленостей, він говорить саме про цей процес узгодження моделей або поглядів“, – прокоментував фахівець.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України заявив, що наша країна до 15 грудня може вийти на ринок зовнішніх запозичень, при цьому, обсяг запозичень може скласти 1 млрд доларів.

Відомо, що до кінця року також заплановано декілька аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу