Україна закриває кордон з Кримом до кінця літа

Поділитися:

Кабінет Міністрів України обмежив в’їзд і виїзд з території тимчасового окупованого Криму в зв’язку з епідемією коронавируса, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Кабінет Міністрів України заборонив в’їзд і виїзд з окупованого Росією Криму до кінця серпня. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні уряду 8 серпня, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов в Telegram.

“Рішення направлено на запобігання поширенню COVID-19. Таким чином, з 8.00 9 серпня до 8.00 30 серпня робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та Севастополя і виїзду з неї, крім пропуску окремих категорій громадян України та членів їх сімей”, – написав він.

Зокрема, в’їзд і виїзд з Криму буде дозволений громадянам, які прописані в Криму або погодилися пройти двотижневе самоізоляцію після повернення з півострова за допомогою додатка “Дій вдома”, а також громадянам, які направляються до Криму для “захисту національних інтересів чи в зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипустанов і гуманітарних місій “.

Крім того, в’їзд на півострів може бути дозволений при наявності підстав “гуманітарного характеру”. Рішення про пропуск в такому випадку повинен приймати глава Держприкордонслужби України за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Вже четвертий день поспіль Україна фіксує оновлення власних максимальних показників по захворюваності коронавірусів. Так за минулу добу кількість хворих склало 1489 випадків.

У Криму за 7 серпня зареєстрували 27 випадків нової коронавирусной інфекції.

Як повідомлялося раніше, міністерство Росії вирішило значно урізати витрати на Кримський півострів і його соціальний розвиток. Зокрема, скорочення складе 8,5 мільярда рублів, а через рік – 9,1 мільярда рублів.

Також, 16 липня в Парижі Арбітражний суд почав розгляд справи про незаконне захоплення Російською Федерацією інфраструктурних об’єктів НЕК «Укренерго» на території АР Крим. Таку інформацію надали в прес-службі «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу