Україна втрачає за рік 650 млн доларів через податкові зловживання

Поділитися:

За рік – з липня 2019-го до липня 2020-го – країна втратила не менше ніж 650 мільйонів доларів надходжень до бюджету. Це сталося через так звані податкові зловживання, так кажуть міжнародні експерти з Organized Crime and Corruption Reporting Project, які проаналізували ситуацію та створили на основі аналізу звіт.

Рік, який проходить під впливом пандемії, був важким для всіх країн. Натомість для тих, де квітне корупція, а бізнес залюбки йде до офшорів, податкові прогалини стали великою проблемою. Цьогоріч збитки порівнювали із зарплатнею медсестри за рік. Отже, світові втрати – це зарплата майже 34 мільйонів медичних сестер, а в Україні цей показник можна порівняти з зарплатою майже 133,5 тисяч медсестер.

Головні пункти у переліку податкових зловживань у світі – це діяльність транснаціональних корпорацій, офшори та бізнес заможних людей.

Раніше повідомлялося про те, що Держказначейство залишилося без грошей. У Державному казначействі України заговорили про неоплачені фінансові зобов’язання розміром в 9,4 млрд гривень.

Також ми писали про те, що обсяги емісії цінних паперів виросли на 15 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу