Україна відновила експорт струму з Білорусі

Поділитися:

Згідно з підписаним контрактом України та Білорусі, постачання електроенергії триватиме протягом листопада 2021 року. Відновився експорт 6 листопада.

Відновлення постачання електроенергії до української енергосистеми підтвердили у міністерстві Білорусі.

Уряд сусідньої держави відзначив, що графік експорту струму складено на підставі всіх технічних можливостей, у тому числі з урахуванням потужностей обладнання з генерації.

ENTSO-E (Європейська мережа системних операторів передачі електроенергії) свідчить про постачання струму з потужністю 500 МВт, і вона має пройти без змін та перерв.

Нагадаємо, Україна на початку листопада 2021-го через дефіцит в енергосистемі звернулася за аварійною допомогою до Білорусії та Словаччини з метою отримувати електроенергію з цих країн потужністю 100 МВт та 500 МВт.

До речі, ще на початку 2021 року Україна почала отримувати електроенергію з Російської Федерації та Білорусії. Вже у травні цього року президент Зеленський підписав закон про право національного регулятора у сфері енергетики, що передбачає обмеження цього імпорту. В результаті, після того, як з 1 листопада 2021-го РФ припинила постачання струму через зростання внутрішніх потреб, в Україні зупинилася робота більшості енергоблоків ТЕС.

Також ми писали про причини аварійного постачання електроенергії зі Словаччини та Білорусії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу