Україна увійшла до п’ятірки країн-споживачів зрідженого газу

Поділитися:

Україна потрапила до топ-5 країн за споживанням зрідженого газу: в поточному році споживання газу з боку держави перевищило 2 млн тонн. Про це свідчать дані “Консалтингової групи А-95”.

У відомстві зазначають, що в разі сильної диспропорції в споживанні нафтопродуктів може виникнути занепад національної нафтопереробної галузі.

На цей час українські НПЗ мають навантаження менше, ніж 50%. Що своєю чергою скорочує можливість держави продавати бензин.

На цю мить країна знаходиться в п’ятірці країн по споживанню скрапленого газу. Щороку Україна витрачає на імпорт ресурсу понад 5 млрд доларів і в цілому виробляє лише 30% свого палива.

Також експерт зробив свій прогноз щодо подальшої ситуації на ринку.

«Бензин стане доступнішим, скраплений газ подорожчає, але збереже свою цінову привабливість, НПЗ отримають перспективу розвитку, ринок знизить залежність від імпорту, а держава отримає додаткові податки», – сказав він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України в середу, 27 травня, схвалив меморандум про співпрацю з американською Louisiana Natural Gas Exports. Він стосується можливого постачання газу в Україну і розвитку газової інфраструктури.

Документ передбачає вивчення можливості диверсифікації шляхів постачання природного газу шляхом забезпечення довгострокового постачання зрідженого природного газу та розвитку прикордонної газової інфраструктури України та ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу