Україна пропустила вже 30 млн. кубів газу транзитом через свою територію

Поділитися:

«Оператор ГТС України» пропустив 29,8 млрд куб газу. Поставка регламентується новою угодою з «Газпромом», обсяг впав на 44% в порівнянні з тим же періодом минулого року. Про це повідомляє пресслужба «Газпрому».

З початку року «Газпром» розраховується за всі заброньовані потужності, з яких використовує лише 79%. Обсяги в цифрах: західний напрямок: 27,7 млрд куб. м газу (-39%). В т.ч. в Польщу – 2,2 млрд куб. м, Словаччину – 20,4 млрд куб. м, Угорщину – 5,1 млрд куб. м.

У компанії-операторі сказали, що під час планової щорічної зупинки газопроводу на ремонт, «Газпром» не збільшував обсяги транзиту, як це відбувалося раніше. У трансбалканському напрямку транзит склав 2,1 млрд куб. м (-73%). 0,4 млрд куб. м в Румунію і 1,7 – в Молдову. Зменшення обсягів транзиту в цьому напрямку пов’язане з запуском «Турецького потоку», по якому газ поставляється до Туреччини, а звідти — в країни Балканського півострова.

«Цифри свідчать, що ніякої необхідності в будівництві такого об’єкта як« Північний потік-2 »немає, оскільки нинішня інфраструктура повністю відповідає всім запитам, до того ж дотримані всі правила безпеки. Ми повністю підтримуємо санкції американської сторони, які перешкоджають будівництву цього об’єкта» — прокоментувала Ольга Белькова, директор з питань взаємодії з державними органами та міжнародними організаціями ОГТСУ.

Нагадаємо, представники Сполучених Штатів Америки провели переговори з європейськими підрядниками з питання газопроводу «Північний потік-2» і вказали на серйозні наслідки від реалізації проекту.

Також Сергій Алексєєнко покинув пост гендиректора АТ «Укртрансгаз». На даний момент його повноваження виконує заступник голови правління «Нафтогазу» Сергій Перелома. Про це компанія повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу