Україна отримала частину акцій «Газпрому»

Поділитися:

Компанія Укртрансгаз отримала 40,2 відсотка акцій підприємства «Газтранзит». Варто врахувати, що раніше вони належали російському монополісту Газпрому.

Заарештовані акції були передані компанії Агентством по розшуку і менеджменту активів.

За відомостями відомства, Укртрансгаз отримав права управляти активами, про що сказано в системі депозитарного обліку цінних паперів.

Засоби від управління активами будуть надходити до державного бюджету України.

Раніше, російська компанія монополіст з транспортування газу «Газпром» переписала контрольний пакет акцій «Північного потоку» на підприємство – ТОВ «Газпром міжнародні проекти». Частка акцій склала 51 відсоток.

Нещодавно ми повідомляли, що НАК «Нафтогаз України» оголосив про плани подати нові справи проти російської монополії «Газпром». Ця можливість дійсно розглядається, але в цьому контексті Нафтогаз буде враховувати всі чинники ризику і участь в судових розглядах, а також суму, яка може коштувати компанії.

Ми також писали, що Газпром демонтує труби на кордоні з Україною. Як наголошується в корпоративному виданні компанії, Росія дійсно робить це, оскільки останнім часом поставки через територію України значно скоротилися (раніше на неї припадало 90 відсотків всього транзиту в європейські країни).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу