Україна опустилася в рейтингу конкурентоспроможності

Поділитися:

За підсумками оновленого рейтингу індексу конкурентоспроможності Україна змістила свої позиції з 53 місця на 63. Про це свідчать дані Міжнародного інституту управління розвитком.

Цього року країна показала більш гірший результат, ніж це було в минулому році. У той же час така країна, як Сінгапур другий рік поспіль не збирається поступатися своїм позиції і показує кращий результат серед списку позицій.

Також до трійки лідерів увійшли держави Данії і Швейцарії. Далі четверте і п’яте місце зайняли Нідерланди і Гонконг.

Як прокоментував лідерство Сінгапуру директор Світового центру конкурентоспроможності Міура Артуро Брікс, зазвичай саме таким країнам з невеликими економічними системами вдається показувати кращий результат і більш успішно долати виклики кризи.

Перевага невеликих економічних систем в даний кризі відбувається з їх здатності боротися з пандемією і формувати власну економічну конкурентоспроможність“, – заявив він.

Цікаво, що такі економічні лідери, як США, зайняли в рейтингу 10 місце. Краще України виявилася і Польща – вона на 38 місці. Москва також обігнала Київ і посіла 45 сходинку.

Як повідомлялося раніше, Державна служба статистики України оприлюднила попередні дані про доходи та витрати населення по регіонах у 2019 р.

Найбільший дохід в 2019 році отримали кияни – 165,1 тисяч гривень за рік. Далі з великим відривом слідують Дніпропетровська область – 87,1 тисяч гривень, Запорізька – 75,4 тисяч гривень, Київська – 75,1 тисяч гривень та Одеська – 72,8 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу