Україна опустилася в рейтингу економічних свобод

Рейтинг
Поділитися:

127 місце займає Україна, згідно з рейтингом економічних свобод, який був складений Heritage Foundation. Так, серед інших європейських держав наша країна опинилася на останньому місці.

Відомо, що оцінка економічної свободи України становить 56,2 з 100, що робить її економіку 127-й серед самих вільних в Індексі-2021. Україна посідає останнє місце серед 45 країн європейського регіону, а її загальний бал нижче середніх регіональних і світових показників.

Слід зазначити, що загальний бал української економіки збільшився на 1,3 бала. Країна в порівнянні з торішнім рейтингом піднялася на 7 позицій. Разом з тим, зараз Україна знаходиться між Джібуті і Мавританією.

Нагадаємо, що Україна піднялася в рейтингу соціального прогресу відразу на 17 позицій. Про це свідчать дані, опубліковані на урядовому порталі. Відзначимо, що за підсумками 2020 роки держава зайняла відповідно до рейтингу індексу соціального прогресу (Social Progress Index) аж 63 місце, поліпшивши свою позицію відразу на 17 місць. Раніше країна була на 80 місці рейтингу.

Раніше повідомлялося, що економіка Швейцарії набирає обертів. Як заявили в місцевому Державному секретаріаті з економічних питань, вже до кінця року ВВП країни виросте на 3%. Динаміка посилиться вже в найближчі місяці – тільки розгорнуть повномасштабну вакцинацію і знімуть карантин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу