Україна не ввела санкції проти Білорусі

Поділитися:

Україна не прийняла рішення про введення санкцій проти білоруських чиновників у зв’язку з фальсифікацією виборів Президента Білорусі. Хоча її партнери з США та ЄС вже ввели санкції.
Про це заявили в офісі Президента України.

В ОПУ відзначають, що згідно із законодавством рішення про санкції приймається Радою національної безпеки і оборони і вводиться в дію указом Президента.

В кінці серпня лідери країн ЄС заявили, що не вважають президентські вибори в Білорусі законними і не визнають їх офіційні результати.

ЄС ввів персональні санкції проти ряду білоруських чиновників, в тому числі і проти Олександра Лукашенка. Схожі санкції ввели США, Великобританія Канада.

На початку жовтня, після введення санкцій, ЄС повідомив, що 7 країн партнерів, в тому числі і Україна, підтримали це рішення і висловили готовність до них приєднатися. Але поки це рішення не реалізовано.

Раніше повідомлялося, що з 1 листопада Білорусь закрила кордони для іноземців. Вказується, що заборона на в’їзд діє як для іноземців, так і для людей, які не мають громадянства Білорусі.

Також ми писали місія ОБСЄ викрила Білорусь у порушенні прав людей.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу