Україна нарощує імпорт продовольства

Поділитися:

Україна нарощує імпорт продовольства, незважаючи на світову кризу і карантин. Про це повідомляє експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Єгор Киян в ході відеоконференції, організованої (МЦПД).

За словами фахівця, незважаючи на важкий період, як для України, так і для всього світу, у країни вийшло не припинити свої експертні поставки на території інших держави.

Більш того, в деяких галузях держава навіть змогла наростити масштаби експорту. Це в основному стосується ринку аграрної продукції.

На поточний момент більшість аграріїв вже використала всі можливі квоти на експорт в країни Європейського союзу таких товарів, як мед, овочі, фрукти і натуральні виноградні та яблучні соки.

У той же час, спостерігається збільшення рівня імпорту ряду товарів, що може негативним чином позначитися на економіці України. Як вказав експерт, країна стала більше імпортувати молочки, яєць, борошна і крупи.

“Тут дуже великі показники росту імпорту. Значить, щось у нас тут не так. Або ринок не захищається, або інші країни ведуть більш агресивну торговельну політику“, – сказав фахівець.

Як повідомлялося раніше, Україна може прогодувати пів мільярда людей і забезпечити автономне продовольство для населення.

Українські експерти вважають, що країна є унікальним в цьому відношенні державою, яка здатна сама себе прогодувати, в відрізняє від більшості інших країн-лідерів економіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу