Україна нарощує експорт ягід

Поділитися:

Україна нарощує експорт заморожених ягід на територію країн ЄС: торгівля стала продуктивнішою в другій половині сезону. Про це повідомляють українські експерти.

За даними 2020 року, вже в перші чотири місяці сезону компаніям вдалося збільшити рівень експорту заморожених ягід і фруктів на 20%, що на 37% більше від показників попереднього року.

Повідомляється, що вперше зростання експорту стало фіксуватися в другій половині сезону, так як раніше показник навпаки пішов в негативну сторону на 14% в натуральному вимірі та на 6% в ціні.

Вказується, що серед українських ягід найбільший попит спостерігається на суницю (її експорт виріс майже вдвічі). Також більш популярною стала малина – її вдалося продати на 40% більше від 2019 року.

У той же час, рівень поставок чорниці не змінився, проте вона все одно залишається лідером з продажу з боку України.

Також повідомляється, що найбільшими експортерами для України є країни Польщі, Німеччини та Чехії. Також одним з головних клієнтів країни є Сполучені Штати Америки.

Як повідомлялося раніше, виробники ягід втрачають прибуток через заморозки: ціни на продукцію можуть підвищитися. Поки що точну ціну на ягоду спрогнозувати складно, однак швидше за все через сильні заморозків 90% ринку буде складатися з минулого врожаю

За словами фахівців, в деяких регіонах у весняний період температура повітря падала до -5-6 ° C, що негативно позначилося на врожаї.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу