Україна може експортувати в ЄС власний газ

Поділитися:

В Україні створена вся необхідна інфраструктура, щоб транспортувати експортний газ власного виробництва до країн Євросоюзу. Однак для реалізації цієї ідеї потрібні інвестиції, про це говорять практично всі експерти. Газотранспортна система країни розвинена, Україна закачує газ у свої сховища і здійснює транзит — все це говорить про готовність розширити свої газові можливості.

Укрупнені підрахунки показали, що для початку експортних поставок власного газу Україні необхідно близько 19,5 мільярда доларів. Ці гроші потрібні для виконання таких завдань, як розробка родовищ, видобуток нафти, її переробка.

Одна з головних цілей у всьому цьому — досягнення енергетичної незалежності України. Тим часом за словами експертів, сума в 19,5 млн доларів — це тільки початок, оскільки вона буде витрачена за 3-5 років.

Раніше повідомлялося про те, що Україна почала постачати електроенергію власного виробництва у Молдову. Це новий проект, проте надалі є плани на поставки в країни Євросоюзу і Прибалтики.

Також ми писали про те, що український експорт вже повернувся на свій докризовий рівень. Зростання почалося ще влітку, а у вересні продовжилося.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу