Україна імпортуватиме струм із Білорусі за новою схемою

Поділитися:

Україна імпортуватиме струм із Білорусі за новою схемою. Країна поновила цей процес 17 грудня, як пишуть ЗМІ.

На цей час пропускну спроможність міждержавного перетину за напрямком з Білорусі викупили дві компанії – «Електро Ком’юніті» (150 мегават-годин) і «Трейденергоресурс» (690 мегават-годин).

«Електро Ком’юніті» – це дрібний посередник зі статутним капіталом у тисячу гривень. Фірма була зареєстрована минулого року бізнесменом із Києва Юрієм Меметовим, але на ринку її пов’язують з екс-главою «Укренерго» Всеволодом Ковальчуком.

Також відомо, що фірма ТОВ «Трейденергоресурс» – новачок серед імпортерів електроенергії. Днями «Укренерго» повідомила, що вона зареєстрована для участі в аукціонах щодо розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину.

Проте ЗМІ пишуть, що фактично на ринку компанія підмінить собою всім відому компанію «Тет Груп», яка ще нещодавно грала роль головного імпортера електроенергії з Білорусі.

Відомо, що зараз із запасами вугілля справи не найкраще. Палива не вистачає. Проте на виторг з імпортом готовий прийти «Нафтогаз». Про це заявив голова компанії.

Він зазначив, що у випадку, якщо тенденція зниження запасів вугілля в енергогенеруючих компаніях і далі продовжуватиметься, «Нафтогаз» допоможе з постачанням палива.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу