Україна бере 350 млн доларів кредиту у Deutsche Bank

Поділитися:

Знову кредит. Україна візьме в борг кошти Deutsche Bank. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Загалом – 350 млн доларів з погашенням протягом 6 місяців. При цьому, відсоток буде складатися з лондонської міжбанківської ставки пропозиції і маржі по кредиту.

При цьому, достроково погасити кредит Україна може, якщо зміняться ринкові ціни на вітчизняні ОВДП.

Слід зазначити, що до кінця року Україна також розмістить єврооблігації з погашенням в 2033 році на 600 млн доларів. Ще стільки ж на початку грудня перерахувала Україні Єврокомісія – в рамках програми макрофінансової допомоги в зв’язку з пандемією. Погасити цю позику потрібно в червні 2035-го.

Нагадаємо, що кожному громадянину України у 2020 році державний борг країни обійшовся в 3 тисячі гривень. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства.

Раніше повідомлялося, що мільярд доларів міждержавного кредиту виділила Росія для Білорусі. Відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр Федерації Михайло Мішустін.

Зараз російському Мінфіну і МЗС доручено провести переговори з Мінськом про умови надання грошей. І в завершенні переговорів укласти договір про виділення кредиту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу