Україна активно імпортує огірки і помідори

Поділитися:

За підсумками перших п’яти місяців 2020 року Україна відзначилася збільшенням імпорту помідорів і огірків. Про це свідчать дані Української плодоовочевої асоціації.

Повідомляється, що всього за цей період країна імпортувала помідорів загальним обсягом в 54,9 тисяч тонн на суму в 54,9 тисяч гривень. Такий показник став на 16% більшим, ніж той результат, якого вдалося досягти в минулому 2019 році.

Аналогічне зростання в імпорті відзначилося і по відношенню до огірків. За перші п’ять місяців цього року їх було імпортовано в кількості 10,3 тисячі тонн.

Загальна сума імпорту огірків склала 9,9 млн гривень. При цьому роком раніше цей показник склав 5,5 млн гривень на 7 тисяч тонн огірків.

Повідомляється, що головними країнами-імпортерами для України стали Туреччина і Польща. На ці країни припадає близько 94% від показника загального імпорту.

Як прокоментували українські експерти, на ситуацію значно вплинули погодні умови і посуха на території України.

“Пропозиція української продукції на внутрішньому ринку була обмеженою, а ціни залишалися на досить високому рівні”, – сказали вони.

Цікаво, що за станом на середину липня 2020 року цінова політика продовольчого ринку щодо помідорів вперше з початку поточного року впала до мінімальних позначок.

Тим часом, багато покупців скаржаться, що ціни на фрукти на ринках стрімко зростають, хоча, здавалося б, сезон в самому розпалі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу