Україна активно експортує в ЄС горіхи

Поділитися:

Україна традиційно вважалася одним з лідерів серед країн за кількістю експорту волоського горіха в Євросоюз. У поточному році її суперницями стали Аргентина, Чилі та США. Ажіотаж на світовому ринку лише підігрівав ситуацію, а сформований він був внаслідок пандемії коронавірусу та численних карантинних обмежень, які діяли по всьому світу.

Один з тих ринків, де Україна була основним постачальником — турецький. У 2020 році Туреччина стала активно співпрацювати з Китаєм в цьому сегменті, це також знизило кількість української продукції, купленої турецькими компаніями.

Змінилася також і ціна на український горіх — вона знизилася і продовжує знижуватися. При цьому, як розповіли в Українській горіховій асоціації, на зниження експортних показників вплинули недобросовісні українські компанії, які постачали продукцію неналежної якості.

У 2020 році було прийнято рішення про створення кластера експортерів українського горіха. Експерти вважають, що такий крок дозволить Україні повернути докризові показники та навіть збільшити їх.

Раніше повідомлялося про те, що Україна збільшила експорт рослинних олій. За минулі дев’ять місяців поточного року Україна змогла наростити експорт рослинних олій. У процентному співвідношенні це виглядає так: у натуральному вираженні — близько 12,4%, а в грошовому — понад 20,5%. Якщо ж говорити про суми, то з січня по кінець вересня по цій групі сума експортних поставок склала понад 5 млрд доларів.

Також ми писали про те, що Україна буде експортувати насіння в ЄС. Нашу систему якості визнали в Євросоюзі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу