«Украерорух» розробить правила користування дронами

Поділитися:

Настав час подумати про вироблення правил користування в країні безпілотними літальними апаратами, точніше приєднати дрони до загальних правил використання повітряного простору.

Про це 16 жовтня зробив заяву виконуючий обов’язки директора Державного підприємства обслуговування повітряного руху країни ( “Украерорух”) Андрій Ярмак.

Як зазначив Андрій Ярмак, його відомство виступає за якнайшвидше приєднання безпілотників до загальних правил використання повітряного простору. Це необхідно перш за все заради безпечних польотів всіх, хто використовує повітряний простір.

Зокрема, в.о. директора “Украероруху” сказав наступне:

“Упевнений, що за дронамі велике майбутнє і вони скоро стануть інкорпоровані в загальні правила використання повітряного простору. Використання дронів в контрольованому повітряному просторі повинно здійснюватися тільки під контролем диспетчера, дбаючи про безпеку польотів всіх користувачів”.

А ось що стосується простору, яке не контролюється, то тут, за словами Андрія Ярмака, не обійтися без програмних утиліт, які зобов’яжуть власників дронів ставити в свої апарати.

Нагадаємо, в травні в державній компанії «Укроборонпром» анонсували швидке введення нових інновацій: підприємство збирається розробляти дрони.

Також раніше ми писали про те, що за інформацією Національної ліги транспортного бізнесу, в Києві збираються за найближчі 5 років побудувати аеродром для безпілотних літаків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу