Учасники ринку електроенергії отримають “переддефолтний” статус через борги

Поділитися:

З 1 червня 2020 року всі учасники ринку електроенергії у яких накопичилася заборгованість перед державною компанією електроенергії НЕК «Укренерго», отримають статус “переддефолтних”. Про це в середу, 1 липня, повідомляє прес-служба системного Оператора.

У повідомленні відомства говориться про тих учасників ринку, які своєчасно не здійснили оплату за послуги передачі електричної енергії або диспетчерського (оперативно-технологічного) управління.

Як вказали в компанії, таке рішення було прийняте на підставі відповідної постанови з боку НКРЕКП № 516.

Йдеться про положення “Про затвердження змін щодо Правил ринку”, які були прийняті від 28 лютого 2020 і вступили в свою законодавчу дію вже з моменту 1 червня 2020 року.

Іншими словами, з моменту 1 червня поточного року, всі компанії з заборгованістю більше тридцяти діб отримають “переддефолтний” статус .

Також в «Укренерго» нагадали про зобов’язання компаній заплатити за боргами для того, щоб не потрапити до переліку об’єктів з негативним статусом.

Нагадаємо, що в ході засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) обговорювалося підняття розцінок на передачу електроенергії державної компанії «Укренерго» до 327,97 гривень за МВт-година а не до 596,48, як було заявлено раніше.

Тим часом, за станом на кінець травня 2020 року загальна заборгованість НЕК «Укренерго» перед державним підприємством «Гарантований покупець» дійшла до значення в 15 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу