У Верховному суді кажуть про відсутність фінансування судової системи

Поділитися:

Голова Верховного суду України Валентина Данішевська заявила про можливий колапс судової системи вже в червні. Вона запевнила, що судова система недофінансована.

Як заявила у вівторок, 19 травня, в інтерв’ю РБК-Україна Данішевська, процесуальні гарантії не можна відкласти.

Вона впевнена, що розгляд справи судом робить неможливе той факт, що немає можливості направити порядку.

Є також проблеми з оплатою праці співробітникам першої і другої інстанцій. Зупиняється будівництво суден, ремонти. Але ми розуміємо, що під час цього особливого становища, коли країні потрібні гроші на лікування людей, ремонт або будівництво можна відкласти. А ось процесуальні гарантії – немає, – заявила глава Верховного суду.

Вона також нагадала, що в 2016 році держава прийняла рішення боротися з корупцією, в тому числі в судовій сфері, а один з елементів такої боротьби повинна була стати підвищена заробітної плати співробітникам антикорупційних та правоохоронних органів, суддям.

Тепер, очевидно держава змінює курс і вже не буде прагнути до незалежності судової системи, не боротиметься з корупцією. Тому що грошей все заяви про запобігання корупції залишаються тільки словами, які нічого не варті, – сказала вона.

Нагадаємо, за даними Держстат в січні-лютому поточного року розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій в Києві склав 16117 гривень. Це у порівнянні з відповідним періодом попереднього року на 14,2% більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу