У Томаша Фіали здивувалися політиці мінекономіки

Поділитися:

У бізнес сфері України висловили стурбованість поточними рішеннями влади і макроекономічною стабільністю в межах країни. Про це повідомляє директор інвестиційної компанії “Dragon Capital” Томаш Фіала за підсумками останнього засідання Європейської бізнес асоціації.

У своєму повідомленні відомство прямо вказує на ті проблеми і питання, які бізнес хоче задати вітчизняної влади, адже зараз багато європейських підприємств просто не розуміють логіки дій уряду і Міністерства економки України.

Для бізнесу незрозуміла кадрова політика, перш за все в фінансово-економічному блоці. Ми не зрозуміли логіку в змінах уряду на початку березня. Ми не зрозуміли логіку змін на постах міністра фінансів і міністра економіки. Ми не зрозуміли змін до податкової, митниці”, – перерахував проблемні теми Фіала.

Зокрема, мова йде про нещодавню пропозицію з боку Мінекономіки щодо підняття рівня інфляіі до 11%. У той же час, влада пропонує кредитувати бізнес за нижчими ставками, що виглядає дивно в контексті міжнародної практики.

Більш того, президент Європейської бізнес асоціації вказав, що поточні події в Україні можна назвати відвертим “нонсенсом”, який наводить страх на бізнес через свою некомпетентність.

Також у відомстві прокоментували останні хвилювання в Україні на тлі відставки глави Національного банку країн Якова Смолія.

Адже його відхід збігся з датою значної угоди, в рамках якої країна збиралася зробити успішне розміщення єврооблігацій на суму в 7,7 млрд гривень. Однак, через недовіру інвесторів до України, цей захід довелося скасувати.

Україна отримала замість успіху ганебну реакцію“, – резюмував Фіала.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський, недавно відправив у відставку главу центрального банку, заявив бізнесменам, що обмінний курс в Україні повинен відповідати курсу, закладеного в національному бюджеті – 30 гривень за долар. Це буде означати девальвацію на 11% в порівнянні з сьогоднішнім курсом Національного банку України.

Тим часом, більш дрібні банки займаються відвертим грабунком – наприклад, продають свої боргові зобов’язання через Фонд гарантування вкладів, який продає проблемні кредити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу