У світі скорочуються запаси зерна

Поділитися:

У найближчому майбутньому у всіх країнах, разом узятих, споживатимуть виробів із зерна до 2216 млн тонн. Тому запаси зерна у світі зменшаться до мінімальної позначки за 5 років, а запаси кукурудзи – до мінімуму за 8 останніх років. Такий прогноз заявлено у пресрелізі Міжнародної ради по зерну (IGC).

На думку експертів організації, на цьому тлі у світових виробників зернових немає іншого виходу, окрім як нарощувати виробництво зернових і збільшувати посіви. У 2020-2021 маркетинговому році планується збільшити обсяги виробництва зернових культур до 2,21 млрд тонн – на сьогодні це абсолютний рекорд. Тобто виробництво зернових збільшиться на 23 млн тонн.

«Світовий попит та пропозиція на пшеницю у 2021/22 рр. вказує на рекорд виробництва та, попри більші обсяги споживання, подальше накопичення глобальних запасів», – заспокоюють у Міжнародній раді по зерну.

Нагадаємо, в Українській зерновій асоціації вважають, що попри підвищений попит на товари, в тому числі зернової галузі, і досить високі ціни на зернові та олійні культури, в Україні буде відбуватися скорочення площ під зерновими та кукурудзою.

Також раніше повідомлялося, що минулого року в портах на Одещині стала вищою за вартістю фуражна пшениця, ціна цієї культури дійшла до 7 тисяч 984 гривень за одну тонну.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу