У світі рекордно подорожчали продукти харчування

Поділитися:

Світові ціни на продукти харчування ростуть вже другий місяць поспіль. Зокрема, вартість деяких продуктів досягла свого десятирічного максимуму, чому сприяло зростання цін на зернові і рослинні масла. Про це заявили у Продовольчій і сільськогосподарський організації Об’єднаних Націй (ФАО).

Відтак, у вересні ціни виросли на 32,8% річних. Через несприятливі врожаї та зростання попиту з боку Китаю у минулому році ціни на сільськогосподарські товари почали зростати.

Світові ціни на рослинну олію збільшилися на 1,7% в порівнянні з попереднім місяцем. Так, у річному вираженні вони показали зростання приблизно на 60%. Відзначимо, що на початку жовтня ф’ючерси на пальмову олію досягли рекордних максимумів. Крім того, у вересні світові ціни на цукор зросли на 53,5% в річному вираженні, а м’ясо здорожчало на 26,3%.

Нагадаємо, раніше економіст Олександр Теплюк заявив, що у 2022 році ціни в Україні підвищаться майже вдвічі. За його словами, підвищення на ринку буде пов’язане з дуже високими цінами на газ і виробничу сировину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу