У столиці падають ціни на офісну нерухомість

Поділитися:

У період з січня по червень 2020 року ціни на офісну нерухомість скоротилися на 20 відсотків. Причина – коронакрізіс. В цілому ціна за квадратний метр становить 25 доларів на місяць.

Сьогодні девелопери розширюють пропозиції. У 2020-2023 роках має відкритися близько 400 тисяч нових квадратних метрів офісних приміщень. Це близько 20 відсотків ринку.

Також за вказаний період відкрилося нових 69 квадратних метрів. На думку експертів, популярністю може скористатися проект, який об’єднає традиційний офіс-центр коворкінгом.

Нещодавно ми повідомляли про наближення кризи через низьку купівельну спроможність населення, нестабільності в країні і зовнішніх чинників на ринку нерухомості. Крім того, експерти вважають, що причиною падіння попиту на нерухомість став економічний спад в цілому, при якому місцева валюта має можливість девальвації.

Ми також писали, що в Україні вступили в силу нові правила оцінки майна. Зокрема, з 1 липня мала запрацювати система оцінки майна без оцінювача. Кожен власник повинен був отримати онлайн-сертифікат оцінки, який видавався нотаріусом при продажу нерухомості. Все це повинно було відбуватися в автоматичному режимі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу