У США стривожилися внутрішніми розбірками в Нацбанку

Поділитися:

Дев’ятого жовтня американське посольство в Києві разом з Міжнародним валютним фондом висловило занепокоєння з приводу голосування Радою Нацбанку за недовіру і догану двом заступникам голови Нацбанку – Дмитру Сологубу і Катерині Рожкової.

Про це українські журналісти дізналися з повідомлення американської дипломатичної місії в в соцмережі.

У повідомленні посольства США в Україні сказано: “Міцний і незалежний Національний банк має критично важливе значення для подальшого економічного розвитку України”.

І дійсно, ще 5 жовтня Рада Нацбанку шляхом голосування виніс недовіру і оголосив догану двом першим заступникам голови Нацбанку – Дмитру Сологубу і Катерині Рожкової. Обидва вони працювали ще в команді колишнього голови Національного банку Якова Смолія.

До невдоволення дії ми Ради Нацбанку приєдналися і представники Міжнародного валютного фонду. Ось що заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман:

“Забезпечення відповідальності правління НБУ має проводитися згідно з принципами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені в консультаціях з фахівцями МВФ протягом попередніх програм, підтримувалися Міжнародним валютним фондом”.

Люнгман додав, що дотримання цих критеріїв управління посилило довіру до НБУ як до незалежного і професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності і ефективності.

Відповідь представникам посольства і МВФ новий голова НБУ Кирило Шевченко дав відразу ж. Зокрема він сказав:

“Для мене невід’ємна складова успіху на будь-якій посаді – це командна гра. І її частиною є комунікація.

Як ви знаєте, основою взаємодії Національного банку з суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій. Ця стратегія була затверджена ще до того, як я почав працювати в Національному банку.

Незважаючи на це, вона є обов’язковим до виконання для всіх працівників Національного банку без винятку. Неважливо, яка у тебе посаду, або як довго ти працюєш в НБУ.

Стратегія комунікацій одна для всіх “.

Нагадаємо, в Національному банку України очікується збільшення валютних надходжень від експортерів в найближчі місяці, так як у аграріїв почалася активна фаза експорту врожаїв і пропозиція валюти зросте.

Також ще в лютому 2017 роки ми писали, що Національний банк України встановив на п’ятницю, 24 лютого 2017 року, офіційні курси валют на рівні: 100 дол. – 2690,6286 грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу