У РНБО назвали критерії визначення олігархів

Поділитися:

Про олігархів в Україні останнім часом говорять доволі часто, як у розрізі їхніх мільярдних статків, так і у розрізі того ж закону про статус олігархів, анонсований владою, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Нині ж в РНБО назвали основну ознаку такої олігархічності. Кажуть – це вплив на владу. Тож, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, саме олігархічна система є однією з основних загроз національній безпеці. Адже формувалася роками і згодом олігархічні групи через інкорпорованих у владу “своїх правильних кадрів фактично приватизували сектори вітчизняної економіки – газову, хімічну, енергетичну, нафтопереробну сфери, і протягнули свої пазурі до прибуткового аграрного сектору”.

Разом із тим, Данілов і досі не назвав прізвищ 13-ти вже “ідентифікованих” олігархів так само, як і не привідкрив завісу: чи буде відповідна тема значитися найближчим часом на порядку денному Радбезу.

Нагадаємо, що президент доручив Раді нацбезпеки розробити закон про олігархів. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що в Україні є 13 олігархів, які мають значний вплив на економіку і політику.

Раніше повідомлялося, що, згідно з даними рейтингу Forbes України, в 2021 році сумарні статки ста найбагатших українців склали 44,5 млрд доларів. Так, за минулий рік воно стало більше на 42% (на 13,1 млрд доларів).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу