У РФ розповіли, що подача води з Дніпра в Крим зашкодить екології півострова

Поділитися:

Подача води по Північно-Кримському каналу несприятливо позначиться на екології Кримського півострова. Причина криється в тому, що українські промислові підприємства скидають у Дніпро забруднену воду.

За словами глави “Енергостальпроект” Валентина Кульченко, в 2013 році на півострів надійшло 1,3 мільярда кубометрів води. З них 700 мільйонів йшло під землю.

“Близько 20 відсотків води – це брудна вода, яка приводила до забруднення підземних стоків. Краще використовувати місцеві джерела”, – сказав він.

З такою думкою погоджуються і профільні експерти, стверджуючи, що за останні 50 років використання води з Дніпра, загубилися методи видобутку води на кримській території, так як пішла дніпровська вода і потреба в джерелах і колодязях зникла.

Нагадаємо, що в Росії збираються ретельно контролювати питання видобутку вуглеводнів в акваторії Чорного моря у Кримських берегів.

Також варто уточнити, що в Україні через сильні дощі рятувальні служби очікують різкого підйому рівня води. В результаті чого місцями можливі підтоплення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу