У Національній раді реформ розповіли про економічні паспорти для українців

Поділитися:

У Національній раді з питань реформ розповіли подробиці впровадження нових економічних паспортів для українців. Про це повідомив глава відомства Михайло Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

Як написав чиновник у своїй публікації, подібне нововведення хочуть впровадити на полях України з ініціативи чинного президента Володимира Зеленського.

Нещодавно відомство провело окреме засідання з цього приводу. Як зазначив Саакашвілі, в реальності економічний паспорт стане новою можливістю для українців отримувати дивіденди від користування природними багатствами держави.

Серед таких можна перерахувати ліса, корисні копалини, річкові ресурси, земельні та інші багатства держави. Також чиновник зазначив, що подібний позитивний досвід вже існує в таких країнах, як королівство Саудівської Аравії, а також на Алясці.

“Офіс вже провів необхідні підрахунки й детально вивчив світові практики з цього питання. Багато держав давно практикують схожі програми”, – написав він.

Нагадаємо, що ідея створення «економічного паспорта» полягає в тому, що кожна дитина, яка народиться після 1 січня 2021 буде особистий рахунок, на якому будуть накопичуватися кошти в розмірі 1% від реалізації частина від реалізації державою природних благ (надра, землі, корисні копалини).

Після досягнення повноліття, дитина отримає ці гроші у вигляді власного стартового капіталу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу