У Нацбанку розповіли про виконання умов МВФ

Поділитися:

У Національному банку України заявили, що з боку нацрегулятора немає жодного невиконаного зобов’язання перед МВФ.

“Ми чимало зробили. Наприклад, взяли трирічні плани скорочення« токсичних »кредитів в держбанках на Раді фінстабільності, і за останні два місяці рівень цих кредитів в держбанках вже істотно скоротився” – сказано в повідомленні глави Нацбанку.

Відомо, що НБУ разом з Верховною Радою залишилося виконати ще одну структурну умову – внести зміни в закон про банки і банківську діяльність. За словами фахівців НБУ, навіть в цьому питанні Україна вже на фінальній стадії.

“Дискусія по проекту бюджету на наступний рік триває і консенсус буде досягнуто. Але є певні занепокоєння щодо антикорупційної політики. Ці питання лежать за межами мандата НБУ” – заявляє глава НБУ.

Слід зазначити, що зараз йдуть консультації уряду з МВФ саме з метою поліпшити проект державного бюджету.

“НБУ в цьому контексті, зрозуміло, цікавлять обсяги фінансування дефіциту держбюджету на наступний рік. Вони великі, і редакція бюджету до першого читання свідчить, що при цьому істотна частка фінансування буде припадати саме на внутрішні запозичення”, – резюмував глава Національного банку України.

Нагадаємо, що згідно з найсвіжішими даними Нацбанку, чисті валютні резерви за серпень поточного року збільшилися на 338 млн доларів, а за вісім місяців 2020 року – на 2,03 млрд доларів. У процентному співвідношенні це 1,9% і 12,8% відповідно. Із загальної суми відняли ті кошти, які запозичені у МВФ.

Раніше повідомлялося, що за підсумками 8 місяців 2020 року Національний банк України, як державний регулятор, визначив найбільш прибуткові і збиткові банки країни. Відомо, що в списку НБУ є і державні фінустанови, і приватні банки, і навіть з іноземним капіталом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу