У «Нафтогазі» розповіли про найбільш злісних неплатників

Поділитися:

Група Нафтогаз стурбована погіршенням платіжної дисципліни п’яти газзбутових підприємств у Полтавській та Черкаській областях. Оскільки вони не розрахувались за поставлений природний газ за січень 2021 року.

«Нафтогаз брав активну участь в підготовці антикризових заходів уряду в газовому секторі. Фактично ми кредитуємо газовий роздрібний бізнес в 14 областях країни на період до 55 днів. На жаль, не всі наші клієнти демонструють таке ж партнерське ставлення: п’ять з 33 збутів-контрагентів з січня просто перестали платити за поставки газу і сформували заборгованість близько 1 млрд грн. Такі дії підривають довіру до українського газового ринку. Ця проблема вимагає комплексної уваги держави, враховуючи ініціативу уряду щодо роботи з газзбутами за річними контрактами», — підкреслив генеральний директор ТОВ «Нафтогаз Трейдинг».

Наразі Нафтогаз проводить інтенсивні переговори з проблемними компаніями для врегулювання усіх фінансових питань.

Нагадаємо, за весь 2020 рік НАК (Національна акціонерна компанія) «Нафтогаз України» повинна поповнити бюджет країни на 58,13 мільярда гривень. Так передбачено в фінансовому плані НАК «Нафтогаз України». 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу