У МВФ розповіли, що думають з приводу податкової амністії

Поділитися:

Глава представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман повідомив, що МВФ скептично ставиться до ідеї податкових амністій ​​в цілому, оскільки в довгостроковій перспективі вони шкодять стягнення податків.

“Хоча пільгові податкові ставки для певних груп платників податків, очевидно, будуть сприйматися з радістю тими, хто буде платити менше податків, це не обов’язково означає, що це належна політика. Ми скептично ставимося до податкових амністій ​​в цілому”, – сказав Люнгман.

При цьому дипломат підкреслив, що ключовою метою МВФ є відновлення стійкої фіскальної політики, що потребують обмеження витрат і збереження рівня доходів на нинішньому рівні.

“Але якщо проводиться податкова амністія, державні службовці та їх найближчі родичі і пов’язані особи не повинні підпадати під його дію. Також надзвичайно важливо не дозволити використання амністії як засобу відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом і корупцією, і уникнути зловживань, які надали амністію доходів від злочинної діяльності “, – зазначив Йоста Люнгман.

Нагадаємо, що українським заробітчанам необхідно платити податки в державний бюджет країни, якщо вони є резидентами і отримують іноземний дохід. Як пояснюють експерти, для цього потрібно звернутися до податкової за місцем реєстрації і заповнити декларацію.

Раніше повідомлялося, що для відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом Україна повинна виконати взяті на себе зобов’язання, констатували в Міністерстві фінансів України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу