У Мінсоцполітики розрахували субсидії

Поділитися:

Кабінет міністрів України розрахував і затвердив призначення субсидій на період 2020-2021 років. Її отримають всі домогосподарства, які отримували допомогу в минулому опалювальному сезоні 2019-2020.

Як повідомили в Міністерство соціальної політики розрахунок субсидії проводиться без звернень громадян, однак якщо склад членів сім’ї змінився або в домогосподарстві були зареєстровані нові мешканці, необхідно надати нову заяву та декларацію.

Головною вимогою для нарахування житлової субсидії на наступний період є відсутність заборгованості та своєчасна оплата. В цьому випадку субсидія на наступний період не нараховувалась і термін її дії продовжений не буде.

Розмір заборгованості не повинен перевищувати 340 гривень. В даному випадку цей борг необхідно погасити протягом двох місяців або укласти договір реструктуризації і отримувати субсидію з початку не опалювального сезону, – пояснили в міністерстві.

У відомстві також нагадали, що для тих, хто втратив роботу під час карантину і став на облік в службі зайнятості по безробіттю з’явилася можливість отримати субсидію. При розрахунку розміру субсидії буде враховуватися розмір призначеної допомоги по безробіттю.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України збільшив з двох до трьох місяців термін заборгованості за житлово-комунальні послуги, при якому може буде призначено субсидію. Відповідна норма міститься в постанові «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми».

Як зазначила під час засідання українського уряду міністр соціальної політики Марина Лазебная, зараз діє норма, якщо прострочена заборгованість за комуналку більше двох місяців, то субсидія не призначається повторно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу