У Мінсоцполітики розповіли, як будуть рости пенсії в наступному році

Поділитися:

Про підвищення пенсій заговорили в Кабміні. Так, уряд запланував надбавки для деяких категорій пенсіонерів, а також індексацію пенсійних виплат.

У міністерстві соціальної політики розповіли про те, як будуть рости пенсії. Так, з 1 січня для людей з повним стажем і старше 65 років мінімальна пенсія зросте на 300 гривень. Вона складе 2400 гривень.

У березні проведуть індексацію пенсій. Її параметри визначать в лютому, так як індекс пенсій визначають, враховуючи 50% зростання зарплати в країні і інфляції 2020 року.

У квітні автоматично перерахують виплати для працюючих пенсіонерів.

З липня пенсіонерам старше 75 років, підвищать пенсію на 400 гривень. Правда, тим, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків). Відомо, що всього таких пенсіонерів є понад мільйон.

Нагадаємо, що в 2021 році дефіцит Пенсійного фонду України досягне найбільшої позначки за всю історію незалежної України. Якщо щось не міняти, то система опиниться на межі банкрутства.

Відомо, що за рік кількість працівників, які платили внески в ПФУ знизилося на 565 тисяч чоловік. При цьому влада ухвалила закон, який дозволяє роботодавцям не платити податки і соціальні внески за своїх працівників.

Раніше повідомлялося, що в 2021 році український уряд реалізує додаткову соціальну допомогу пенсіонерам, яка передбачатиметься для громадян старше 75 років. Про це повідомляє Міністерство фінансів України на своїй сторінці в Facebook.

Вказується, що така допомога вже закладена в проекті бюджету з боку уряду на 2021 рік. Поки що його ще остаточно не затвердили, однак ряд основних положень відомий ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу