У Мінсоцполітики розповіли про підвищення пенсій з січня

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики України розповіли подробиці щодо наступного підвищення пенсій. Реформу збираються реалізувати в січні 2021 року, заявила глава профільного відомства для ЗМІ.

За словами чиновниці, перше підвищення варто очікувати вже від 1 січня поточного року. Воно торкнеться людей пенсійного віку від 65 років. Також обов’язковою умовою є наявність трудового стажу не менше, ніж в 30 років для жінок і 35 років для чоловіків.

Також в Міністерстві соціальної політики розповіли, що збираються підняти пенсію на 400 гривень. Так, якщо раніше українці отримала 2000 нрн пенсії, то будуть отримувати 2400 гривень.

“Такий перший крок буде зроблений. Далі ми сподіваємося, що приймемо індексацію, вона запланована, на червень є додаткова програма підвищення пенсій тим пенсіонерам, кому виповнилося 85 років. Головне, щоб вистачило економічного ресурсу», – сказала міністр.

Нагадаємо, що держава може зажадати назад будь-які соцвиплати, нараховані неправомірно. Про це заявили в Міністерстві соціальної політики України.

У відомстві розповіли, що українців чекають масштабні перевірки, мета яких – залишити соціальні виплати громадянам дійсно їх потребують.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу