У Мінфіні США спрогнозували Україні економічну кризу

Поділитися:

Міністр фінансів США під час відкриття щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку заявив, що Україні та Білорусі необхідно не допустити відкату назад в умовах кризи, пов’язаного з пандемією коронавірусу, оскільки по ним, як по країнам з “недорозвиненою” ринковою економікою, коронакриза вдарить з найбільшою силою.

“Ми зустрічаємося в часи серйозних викликів для світової економіки. Повні економічні наслідки COVID-19 поки невідомі. Проте країни, які домоглися меншого прогресу в своєму переході до ринкової економіки, швидше за все, понесуть більшу частину тяжкості цієї економічної кризи”, – йдеться в повідомленні глави Мінфіну США.

За словами чиновника, країни вступили в кризу з меншими бюджетними буферами, менш сприятливим інвестиційним кліматом і більшою залежністю від грошових переказів.

Відомо, зовсім недавно ЄБРР “підтримав реформу управління в Україні, надавши додаткові двосторонні ресурси у вигляді грантів за участю багатьох донорів”.

Нагадаємо, що в Європейському банку реконструкції та розвитку готові збільшити інвестиційні потоки в Україну. Про це стало відомо за підсумками телефонних переговорів між главою України Володимиром Зеленським та виконуючим обов’язки президента ЄБРР Юргеном Рігтерінком, передає прес-служба Офісу президента України.

Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) зробив прогноз, в якому чітко видно темпи падіння економіки нашої країни. Так, на 2020 рік прогноз становить не більше 5,5%. Тим часом в ЄБРР відзначили і позитивні риси – наприклад, зростання ВВП складе не менше 3%.

Серед головних проблем, які привели до таких показників, аналітики ЄБРР називають пандемію коронавируса. Вона стала причиною падіння виробництва, скорочення численних бізнес-програм і проектів в країні, а також, що дуже важливо, зниження інвестицій в економіку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу