У Мінфіні розповіли про погашення боргів «Кузні на Рибальському»

Поділитися:

Кінець минулого листопада поставив крапку в драматичному протистоянні київського заводу «Кузня на Рибальському», держави в особі Мінфіну (Міністерства фінансів), державного «Укрексімбанку» і Міністерства оборони.

Про це у вівторок, 8 грудня, повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Марченко розповідає подробиці важких взаєморозрахунків держструктур і приватного заводу. Спочатку Мінфіну довелося покрити борги «Кузні на Рибальському» державному «Укрексімбанку».

Справа в тому, що раніше банк прокредитував завод, щоб той виконав замовлення Міністерства оборони. Але завод не зміг віддати борг банку, хоча замовлення силового відомства виконав. Ось і довелося борг заводу перед банком віддавати Міністерству фінансів.

Однак наприкінці листопада Міноборони розрахувалося з «Кузнею на Рибальському» за замовлення. І завод чесно повернув гроші в бюджет країни.

Як зазначив міністр фінансів, ситуація, за якої держава розраховується з банком за борг приватного підприємства для України нетипова, але унікальною її назвати не можна.

Нагадаємо, ми привели думку експерта про те, що держава виплачує заборгованість «Кузні на Рибальському» з кишень платників податків.

Також раніше повідомлялося, що прокуратурі не вистачало мотивації для розслідування справи про «Кузню на Рибальському».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу