У Мінфіні прогнозують зростання ВВП в 4,6% на наступний рік

Поділитися:

У Міністерстві фінансів прогнозують, що Україна в наступному році вийде на рівень ВВП до 4,6%.

«Ми плануємо в наступному році 4,6% зростання ВВП. І за цими параметрами, я вважаю, у нас все досить так нормально, помірно. Цей бюджет є реалістичним. Він не надутий за доходами, а не популістський за видатками. Цей бюджет збалансований. І ми постараємося … Наприклад, у 2022 році дефіцит уже буде 4,5%, а в 2023-м – 3,5% », – розповів міністр фінансів.

Нагадаємо, що Сергій Марченко заявив про те, що він виступає проти реструктуризації зовнішнього боргу країни. Також міністр фінансів вважає, що дефолт нашій країні не загрожує.

Також, на думку міністра, ідея не оплачувати борги з точки зору реноме всієї країни є відверто неправильною. Довіра до України будується, зокрема, на регулярні виплати зовнішніх боргів, тому міністр не бачить приводу втрачати їх.

Раніше повідомлялося, що в другому кварталі 2020 року, економіка однієї з провідних країн Європи – Німеччини, впала на 9,7% через кризу пандемії. Про це свідчать відповідні дані з боку Федерального статистичного агентства ФРН.

Вказується, що така негативна динаміка фіксується в країні в порівнянні з аналогічними результатами останніх трьох місяців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу