У Мінфіні повідомили, що використали тільки 30% з коронавірусного фонду

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України вказали, що країна вже використовувала близько 30% коштів з так званого коронавірусного фонду. Про це повідомляє міністр профільного відомства для ЗМІ.

За словами чиновника, фонд коронавірусу є досить гнучким механізмом для того, щоб в разі потреби перерозподілити частину коштів у потрібні галузі.

Як зазначив міністр, на цей час з 66 мільярдів гривень було використано лише 19 млрд гривень, тобто не більше 30%.

Також він заявив, що в разі потреби або неефективності тієї чи іншої галузі, влада може успішно залучити гроші з Фонду по боротьбі з коронавірусом.

Сам глава Мінфіну вважає, що поки що актуальної потреби у використанні зазначених коштів по вузькому напрямку боротьби з коронавірусів – немає.

“Якщо не вистачить грошей у ковідському фонді, ми перерозподілимо з інших програм, ми знайдемо ресурс через дохідну частину бюджету, оскільки дохідна частина бюджету зараз перевиконується”, – заявив він.

Раніше в Мінфіні говорили про те, що В Україні стрімко закінчуються кошти фонду, який був створений для боротьби і протидії пандемії коронавірусу штаму COVID-19.

Самі кошти пішли на проблеми, які мають останнє відношення до боротьби з пандемією. Це і дороги, і проведення місцевих виборів і навіть фінансування українських силовиків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу