У Мінфіні поскаржилися на податки з приводу нерухомості

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України вказали на проблему відсутності повної бази об’єктів оподаткування в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як говориться в повідомленні міністерства, нестача даних бази негативно впливає на економіку України і щорічно приносить місцевим бюджетам приблизно 2 млрд гривень збитків.

Проведення на належному рівні зазначеної роботи в цьому році дозволить, за песимістичним прогнозом, додатково залучити (при діючих ставках податку) до місцевих бюджетів в 2021 році близько 2 млрд гривень”, – йдеться в повідомленні Мінфіну.

За даними відомства, наразі в реєстрі відсутня майже половина потрібних позицій і тому у податкових служб немає можливості нараховувати відповідні податкові зобов’язання у відношенні до цих об’єктів.

Також міністерство опублікувало статистику щодо сум оподаткування на нерухоме майно за підсумками 2019 і 2018 років. За рахунок цього місцеві бюджети отримали 4,9 млрд грн і 3,7 млрд грн, відповідно.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зелеснкій підписав законопроект №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві», який створює безпосередню загрозу для українських стартапів за кордоном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу