У Міненерго створюють спеціальну групу з контролю за запасами вугілля

Поділитися:

У Міністерстві енергетики створюють спеціальну міжвідомчу робочу групу, яка моніторитиме накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ.

Група складається з представників Міністерств: енергетики, економіки, фінансів, інфраструктури, а також Фонду державного майна, Укрзалізниці, Донбасенерго, Центренерго і компанії ДТЕК.

У відомстві повідомляють, що невдовзі будуть введені уніфіковані звітні форми для збору та аналізу даних із забезпечення вугілля.

Міненерго очікує від вуглевидобувних підприємств і компаній теплової генерації щоденних відомостей з планових і фактичних об’ємів вугілля, обсягу запасів на складах підприємств, розміру поставок на ТЕС та ТЕЦ, обсягу накопичення ресурсу на складах теплової генерації, зокрема, і за рахунок імпорту.

Як відомо, ситуація із накопиченням вугілля на складах ТЕС залишається критичною. На складах ТЕС знаходиться 750 тисяч тонн, і це удвічі менше, аніж має бути відповідно до графіка станом на 25 серпня. І менше, аніж було минулого тижня. Запаси антрациту теж критичні – відстають від запланованого у півтора раза.

Також писали, що Україна запросила аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини у зв’язку з пожежою на енергоблоці №3 Бурштинської теплової електростанції, яка сталася 18 серпня, інформує Національна енергетична компанія «Укренерго».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу