У Міненерго розповіли за рахунок чого Україна буде нарощувати запаси вугілля

Поділитися:

Міністр енергетики повідомив, що при необхідності паливо буде імпортуватися, проте Україна буде нарощувати запаси вугілля за рахунок власного видобутку.

«Бачимо, як треба наростити. Максимально — за рахунок власного видобутку. Все, що не зможемо дотягнути власним видобутком, будемо імпортувати», — зазначив міністр.

Крім того він додав, що обсяги імпорту будуть залежати від балансу власного видобутку вугілля. Серед країн, з яких наша держава може імпортувати вугілля, міністр виокремив Польщу, Південно-Африканську Республіку та Казахстан.

Проте, найбільш пріоритетним для України залишається накопичення запасів вугілля на складах теплоелектростанцій за рахунок власних ресурсів. За словами міністра, наразі обговорюються обсяги нового графіка накопичення вугілля.

Раніше ми повідомляли, що в Україні йде процес накопичення вугілля на теплоелектростанціях і ТЕЦ. Поки що, як кажуть в Міненерго, графік не дотримується і є відставання. Відомо, що за фактом накопичено 1,12 млн тонн вугілля, але згідно з планом, до цього моменту мало бути 1,33 млн т. На цей час відставання знаходиться на позначці 209,7 тис. тонн.

Згідно з даними «Укренерго», станом на 16 липня не працюють 14 енергоблоків теплових електростанцій і централей через брак вугілля. Зазначається, що ще 9 блоків виведені в аварійний ремонт.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу