У Міненерго розповіли, скільки вугілля Україна повинна імпортувати на зиму

Поділитися:

У прийдешньому опалювальному сезоні Україна повинна імпортувати приблизно 3,5 млн тонн енергетичного вугілля. Про це повідомляє міністр енергетики України.

«Додатково необхідно імпортувати близько 3,5 млн тонн протягом опалювального сезону відповідно до графіка накопичення вугілля», – сказав міністр.

Також він повідомив, що відповідні контракти на імпорт вугілля вже  уклали українські компанії ДТЕК та «Центренерго». При цьому міністр сподівається, що поточний сезон пройде «спокійно» і ситуацію з вугіллям вдатися стабілізувати.

Поки що відомо, що протягом найближчих місяців компанії уклали домовленість про постачання 75 тисячі тонн вугілля зі Сполучених Штатів Америки.

Також компанія ДТЕК встигла анонсувати, що буде купувати частину вугілля у Польщі. Перша партія прибула в Україну 19 серпня – приблизно 2,7 тисячі тонн вугілля. Всього ДТЕК має купити у польської компанії Bogdanka приблизно 320 тисячі тонн енерговугілля. Також ймовірно компанія співпрацюватиме в цьому відношенні з Казахстаном.

Поки що в Міністерстві енергетики України запевняють, що на складах українських ТЕС і ТЕЦ точно вистачає вугілля аж до жовтня місяця. За плановими показниками накопичення, у країни є на цей період до 3,046 млн тонн вугілля. А це майже що в 2,16 раза більше, ніж очікувалося за планом.

Нещодавно Рада Національної безпеки та оборони України доручила Кабінету міністрів до 31 жовтня поточного року забезпечити накопичення природного газу, резервних видів палива та вугілля для безперебійної роботи паливно-енергетичного комплексу в опалювальний період 2021/2022, а також пріоритетність надання піввагонів для відвантаження вугільної продукції залізничним транспортом згідно із заявками вугільних підприємств – шахт і збагачувальних фабрик.

Варто зазначити, що поточний стан ринку викликав частку обурення серед українців, адже нині вони сильно переплачують за електроенергію.

«А чому ДТЕК відмовилися від Добропілля вугілля? Дешеву е/е для країни купувати ні-ні! А вугілля з РФ для своїх ТЕС можна», – задаються вони питанням.

Нагадаємо, що на Запорізькій теплоелектростанції – знову аварійна ситуація. На цей раз відключився від мережі другий енергоблок.

У ДТЕК пояснюють – інцидент стався через помилкове спрацьовування автоматики з витрати води. Зараз блок намагаються перезапустити.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу