У Мінекономіки розповіли про боротьбу з «тіньовою зайнятістю»

Поділитися:

Міністерство економіки України повідомило, що за перші два дні інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин було розпочато 152 інспекційні відвідування. Крім того було виявлено 240 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

«У першому півріччі 2021 року було проведено масштабну інформаційну кампанію про переваги офіційного працевлаштування та ризики неформальних трудових відносин. У результаті цієї кампанії було офіційно оформлено майже 57 тисяч працівників. Однак, на жаль, не всі роботодавці відреагували і продовжують використовувати незадекларовану працю, тим самим порушуючи базові соціально-трудові права працівників. З липня почалися перевірки. Інспекції відбудуться тільки в компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків використовувати незадекларовану працю. За перші два дні перевірок виявлено 240 неформальних працівників в рамках 152 розпочатих інспекцій»,— зазначили у Мінекономіки.

Згідно з інформацією, санкції за порушення законодавства про працю складають 10 мінімальних заробітних плат. У 2021 році ця сума становить 60 тисяч гривень.

Водночас, повторне порушення впродовж двох років обійдеться роботодавцю вже в 30 мінімальних зарплат за кожного працівника. Сума штрафу складатиме 180 тисяч гривень.

Зазначається, що інспекції Держпраці у співпраці з Державною податковою службою України розпочались з 1 липня.

Раніше зазначалось, що депутати мають намір мотивувати роботодавців сплачувати «білу» зарплату.

Також ми писали, що українські роботодавці урізали середні зарплати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу