У Мінекономіки будуть збільшувати зайнятість населення

Поділитися:

У Міністерстві економіки України розповіли про наміри підвищити рівень зайнятості українців на 10% задля того, щоб зменшити тенденцію зростання трудової міграції.

Як заявив очільник відомства Олексій Любченко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Трудові ресурси», владі необхідно визначити проблеми, будуючи нову економіку на основі діалогу між громадянами, бізнесом та державою.

Він зазначив, що в країні вже працюють над зміною підходів роботи служб зайнятості. Планують створити сучасну сервісну службу щодо підбору персоналу, а також його підготовки для роботодавців згідно з вимогами ринку. Наразі, за його словами, є близько 75 тисяч робочих місць, які потрібно заповнити.

Посадовець розповів, що насправді питання зайнятості є значно глибшою проблемою. Так, торік близько 11 млн осіб нібито офіційно не отримували доходу, тоді як тіньовий фонд оплати праці оцінюють у майже 500 млрд гривень.

Раніше ми повідомляли, що в Україні хочуть скоротити робочий тиждень без втрат в зарплатах.

Також ми писали, що в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи Національної академії наук України розповіли, що за кордоном, за припущеннями фахівців, живе близько 3 мільйонів українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу