У мережу включили третій енергоблок Рівненської АЕС

Поділитися:

21 травня третій енергоблок Рівненської АЕС був переведений в резерв у зв’язку з обмеженнями ДП «НАЕК« Енергоатом», а вчора його знову підключили до мережі. Блок був в резерві більше 2х місяців.

На даний момент підвищується потужність енергоблоку за запланованим графіком. По роботі персоналу, обладнання, протоколам, а також екологічної та радіаційної ситуації на місцевості зауважень немає.

Нагадаємо, режим роботи об’єднаної енергетичної системи (ОЕС) визначається, виходячи з балансу виробництва та споживання потужності, ремонтів електромереж і генеруючого обладнання, а також можливості ліквідації аварійних ситуацій, в разі відключення генеруючого обладнання на електростанціях і магістральних ліній електропередачі.

У понеділок, 18 травня, реактори Рівненської АЕС тимчасово припинили роботу: відключився енергоблок №1. Про це повідомляє прес-служба компанії «Енергоатом».

Відзначається, що технічна неполадка сталася рано вранці, приблизно о 07:52. Головною причиною такого стану справ стала автоматика блоків, яка механічно включила свій захист і від’єднала один з енергоблоків від харчування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу